top of page
WERVEN EN BINDEN
SAMEN BOUWEN AAN.png

Natuur & Duurzaamheid 

“De kinderwereld = onze wereld.” We dragen niet alleen bij aan de ontwikkeling van de kinderen, maar ook aan de wereld waar zij opgroeien. We hebben oog voor duurzaamheid en bieden de kinderen volop mogelijkheden om de natuur te ontdekken.

Duurzaamheidsambassadeurs 

Bij 2Samen hebben we duurzaamheidsambassadeurs die samen nadenken en adviseren over waar we duurzamer kunnen werken. In een duurzaamheidschallenge in 2020 bedachten zij dat zoveel mogelijk locaties een regenton moesten krijgen. Die zijn in 2021 geplaatst. Ook vond weer een duurzaamheidsbijeenkomst plaats, vanwege corona digitaal. 

NATUUR & DUURZAAMHEID

Energieverbruik inzichtelijk 

Na de overstap naar groene energie (in 2020) hebben we alle locaties met een energieaansluiting afgelopen jaar voorzien van slimme meters. Zo maken we ons energieverbruik meetbaar. Ook hebben we onderzoek gedaan naar het verbruik op locaties zodat investeringen kunnen worden gedaan om energie te besparen. Waar dat nog niet was gedaan, zijn armaturen vervangen en zijn we over op ledverlichting.

 

Zonnepanelen en dakisolatie

Bij 2Zonnebloemen en 2Zonnetjes hebben we in 2021 geïnvesteerd in zonnepanelen. 2Zonnebloemen werd ook voorzien van dakisolatie en nieuw HR glas. 

2samen_energiescan-1024x683.png

NATUUR & DUURZAAMHEID

Duurzame pilots 

In een pilot bij 2Zonnetjes, 2Pinguïns en 2Zwanen hebben we onderzocht hoe we afvalscheiding het best kunnen aanpakken. We hebben de ambitie om dit in 2022 verder uit te rollen. Ook loopt er een pilot naar het gebruik van klimaatneutrale luiers en plasticvrije billendoekjes. 

NATUUR & DUURZAAMHEID

In samenwerking met de gemeente, GGD en Unie van Waterschappen maakten we plannen voor de realisatie van groene tuinen bij 2Zwanen, 2Zonnetjes BSO, en 2Waterlelies in 2022.

Groene tuinen 

Tuin 2ballonnen.jpg

De prachtige tuin van 2Ballonnen is vertoond in de campagne van de Unie van Waterschappen om watervriendelijke tuinen in het onderwijs, de kinderopvang en bij mensen thuis te stimuleren.

NATUUR & DUURZAAMHEID

Samen bouwen: vogelhuisjes

In de herfst hebben de kinderen van onze bso’s in het Westland vogelhuisjes gemaakt met WNT-web om spreeuwen aan te trekken. Spreeuwen eten Emelten, larven van de langpootmug die zich voeden met gras. Minder Emelten betekent ook minder schade aan de grasvelden van de sportverenigingen in Gemeente Westland.

Vogelhuisjes maken

NATUUR & DUURZAAMHEID

Nieuw hoofdkantoor 

Ook ons nieuwe hoofdkantoor is helemaal duurzaam met Energielabel A en refurbished meubiliair. Met elke liter water die we op het hoofdkantoor gebruiken, sponsoren we een liter water in ontwikkelingslanden.

BUTTON GROEN.png

Pagina 4 van 6

Emmertjes in zand kopiëren.png
bottom of page