KICKS 2.0; KDV EN BSO

 

We mogen dan wel 75 zijn, maar ons activiteitenaanbod is steeds weer fris en vernieuwend! Ons activiteitenbureau KICKS levert daaraan een belangrijke bijdrage. We blijven groen, uitdagend en helemaal van deze tijd. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor onze medewerkers en samenwerkingspartners.

KICKS; KDV BSO 

Zomerkamp

Het is inmiddels een traditie: het jaarlijkse 2Samen-kamp voor de buitenschoolse opvang (bso). Vorig jaar vond dat voor het eerst plaats op een nieuwe locatie in Naaldwijk op het terrein van Scouting Rambonnetgroep. Dit terrein past geheel in onze groene en duurzame visie. Het dak is bijvoorbeeld voorzien van zonnepanelen en er is een prachtige groene buitenruimte. 

1/4

KICKS; KDV BSO 

Onze activiteitenafdeling KICKS verzorgt naast de bso ook ontwikkelingsgerichte activiteiten voor peuters. Naast peuterjudo en muziek met de ‘muziekkar’ is het aanbod in 2019 onder andere uitgebreid met de beweegvloer die speciaal is ontwikkeld voor peuters en kleuters in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en kinderen zelf.

De beweegvloer combineert bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren in een compleet nieuwe leerervaring. Kinderen vinden het geweldig!

PeuterKICKS

KICKS; KDV BSO 

In actie voor de bij 

Als kinderopvangorganisatie leveren we graag een bijdrage aan een duurzame wereld waarin onze kinderen opgroeien. In 2019 kwamen we daarom in actie voor de bij. Als partner van ‘the Pollinators’ hebben we op Nationale Zaaidag met onze locaties op heel veel plekken wilde bloemen gezaaid. Daarnaast maakten we deel uit van het distributienetwerk van meer dan 500 ‘voedselbanken voor bijen’. Op enkele van onze locaties konden buurtbewoners gratis biologisch bloemzaad ophalen om zelf bij te dragen aan een betere biodiversiteit en groenere stad. 

 

Eigen bijenvolk en 2Samen-imkers

Daarnaast hebben we ons eigen bijenvolk geadopteerd bij Buurtboerderij de Nijkamphoeve. Onze eigen 2Samen-imkers verzorgen ze met passie en geven regelmatig uitleg aan de kinderen.

1/4

KICKS; KDV BSO 

Natuur bij de Nijkamphoeve

Als cadeau voor ons jubileum kregen we in 2019 onze eigen adoptiegeit bij de Nijkamphoeve! 2Samen heeft een meerjarige samenwerking met deze buurtboerderij. Zo organiseren we er regelmatig activiteiten in het kader van natuurbeleving. Van bouwen met leem & stro op modderdag tot wildplukwandelingen. 
 

KICKS; KDV BSO 

Nieuw in 2019

Robots programmeren

In 2019 kreeg een groep enthousiaste medewerkers een cursus robots programmeren voor in onze buitenschoolse opvang. De medewerkers brengen het geleerde direct in praktijk op de eigen locatie. Daarmee werken we gericht aan de 21e eeuwse vaardigheden van kinderen. Ook komen bijvoorbeeld taal- en rekenvaardigheid en het vergroten van de Nederlandse en Engelse woordenschat aan bod. Bovendien krijgen bestaande spelmaterialen in combinatie met robots weer een hele nieuwe dimensie.

Archery tag

Lekker samen bewegen is leuk en gezond! Met het nieuwe spelprogramma ‘archery tag’ staan spanning en actie centraal. Het is een combinatie van paintball en trefbal, maar dan met een pijl en boog. De pijlen hebben een zachte foam-top en iedereen draagt een masker om het gezicht te beschermen. Hartstikke veilig dus! Je krijgt er zeker geen blauwe plekken van.

Kookwedstrijd kerstvakantie

Bij 2Samen vinden we dat vakanties extra leuk en uitdagend moeten zijn! Daarom bieden we iedere vakantie een uitgebreid activiteitenprogramma. Nieuw was bijvoorbeeld de kookwedstrijd in de kerstvakantie voor alle kinderen die van koken en bakken houden. Zij gingen zelf aan de slag met hun lekkerste recepten (soms met een beetje hulp van een KICKS-kok). Alles mocht, zolang het maar gezond en lekker was! Alle recepten werden gedeeld op ons intranet Sammie zodat iedereen ze kon proberen.

KICKS; KDV BSO 

Eigen sportdocenten van KICKS

Bij 2Samen is het afwisselend werken. Medewerkers met een sportachtergrond verzorgen beweegactiviteiten, zoals peutergym, peuterjudo en toernooien. Zij hebben daarvoor extra uren bovenop hun bso-contract. En nog belangrijker: kinderen kunnen lekker en gezond hun energie kwijt. 

KICKS; KDV BSO 

2Samen werkt actief samen met (maatschappelijke) partners. Zo is BSO 2Kameleons in 2019 verhuisd naar voetbalvereniging Quick Steps. Dankzij de succesvolle samenwerking konden we er uitbreiden naar twee bso-groepen.

Samenwerking verenigingen

1/2

KICKS; KDV BSO 

Samenwerking scholen

2Samen werkt nauw samen met het onderwijs.  Zo dragen we samen optimaal bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dat doen we bijvoorbeeld in onze kindcentra met onderwijs en kinderopvang onder één dak. Samen met het schoolteam geven we vorm aan een vergaande inhoudelijke samenwerking. Ook verzorgen we steeds vaker activiteiten op verzoek van het onderwijs. In 2019 bijvoorbeeld een structureel sportaanbod en diverse workshops zoals programmeren onder schooltijd.

 

Combinatiefuncties 

Dat onderwijs en kinderopvang steeds meer naar elkaar toe groeien, blijkt onder andere uit een aantal succesvolle combinatiefuncties. In 2019 vervulden steeds meer pedagogisch medewerkers een functie onder schooltijd. Bijvoorbeeld als medewerker TSO, workshopbegeleider, klassenassistent of pedagogisch ondersteuner.

KICKS; KDV BSO 

Generaties verbinden

2Bevers en 2Dolfijnen maakten samen met ouderen uit de wijk een kunstwerk. Tijdens het schilderen, leerden kinderen en ouderen elkaar steeds wat beter kennen. De ouderen vonden het heerlijk om de kinderen van alles te leren over kunst. En de kinderen vonden het leuk om te horen hoe het vroeger ging op school.  En dat is nou net waar het bij dit kunstproject om te doen was: de verbondenheid tussen de twee generaties versterken.

1/4

Pagina 3 van 6

© 2020 Shape vormgeving ism Kinderopvang 2Samen