SAMEN ONTWIKKELEN

Bij 2Samen zijn we thuis in groeien. We investeren continu in het verhogen van onze pedagogische kwaliteit. Medewerkers worden extra opgeleid om de ontwikkeling van kinderen optimaal te stimuleren. Ook ons activiteitenaanbod heeft dat doel. Zo groeien kinderen (en ook medewerkers) voor twee!

 

Meting pedagogische kwaliteit op onze kinderdagverblijven

In 2013 is een 0-meting uitgevoerd om de pedagogische kwaliteit van onze kinderdagverblijven in kaart te brengen. In de afgelopen vijf jaar hebben we vervolgens allerlei acties ondernomen om deze kwaliteit verder te verbeteren. In 2018 is een vervolgmeting uitgevoerd waarmee we kunnen zien of onze inspanningen het beoogde effect hebben. De resultaten van die meting komen in 2019.

 

Maatregelen invoering wet IKK

De Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) is op 1 januari 2018 in werking getreden. 2Samen voldeed in de meeste gevallen al eerder dan wettelijk vereist aan de nieuwe kwaliteitseisen. Per 1 januari 2019 zijn nog enkele onderdelen van de wet ingevoerd. In de loop van 2018 zijn ouders daarover geïnformeerd via een infoblad.

Eigen opleiding wettelijk goedgekeurd
In 2023 moeten alle pedagogisch medewerkers die werken met baby’s een aanvullende opleiding hebben. Onze zelfontwikkelde cursus Baby’s Beste Begin is daarvoor goedgekeurd. Daar zijn we best trots op! We leiden onze medewerkers via onze eigen methode in vijf bijeenkomsten intern op. Daarnaast bieden we een opleidingsaanbod via e-learning.

Inzet pedagogisch coaches
Per 2019 heeft elke medewerker wettelijk recht op pedagogisch coaching. 2Samen liep voor op de wet IKK en had in 2018 al acht pedagogisch coaches in dienst om kwaliteit te blijven verhogen. Daarnaast krijgen pedagogisch medewerkers ondersteuning van de pedagogen van onze afdeling Innovatie, Pedagogiek en Kwaliteit.

1/4
 

Plezier en groei met ouderen

Kinderen van 2Burchten en bewoners van HWW zorg- en verpleeghuis Houtwijk leerden elkaar kennen in het project ‘Jong en oud’. Dat betekende samen verhalen beleven met natuurgeluiden en samen muziek maken. Dit soort activiteiten vonden vanuit meerdere locaties van 2Samen plaats bij nabijgelegen zorg- en verpleeghuizen.

1/1
 

2Torentjes beheren deel wijktuin (Uitreiking Gouden Klinker)

Kinderen van 2Torentjes zijn regelmatig lekker buiten aan het tuinieren in de Verborgen Tuin in de wijk Rustenburg. Het is heel leerzaam om zelf groente te kweken en daar iets lekkers mee te maken. Het initiatief kreeg een Gulden Klinker uit handen van Wethouder Baldewsingh. Deze aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt wanneer mensen in hun omgeving samen actie ondernemen om hun omgeving schoner, veiliger of prettiger te maken.

1/1

Kidzz2Jazz en andere evenementen

 

2Samen is trotse initiator van Kidzz2Jazz, het onderdeel van Jazz in De Gracht voor en door kinderen. Kinderen krijgen muziekles en oefenen in samenwerking met diverse Haagse muziekscholen en professionele muzikanten voor een optreden op Jazz in de Gracht.  Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.

 

Ook droegen we onder andere bij aan Toost, de sinterklaasintocht, Varend Corso, Vlaggetjesdag, het Waterfestijn Ypenburg, de kinderboekenparade en Royal Christmas Fair.

1/10

KICKS ook voor peuters

 

Sinds 2018 verzorgt onze activiteitenafdeling KICKS (voor de bso) ook ontwikkelingsgerichte activiteiten voor peuters, zoals peuterjudo en muziek met de speciaal ontwikkelde ‘muziekkar’. In samenwerking met indoor beachhal Lindo Beach kunnen peuters bijvoorbeeld het hele jaar door sporten en spelen op het ‘strand’.

1/4

Zeepkisten bouwen met KICKS

 

Ruim 100 kinderen van onze buitenschoolse opvang konden racen in hun zelfgebouwde en gepimpte zeepkist. Dat dit één van de leukste zomeractiviteiten was, bewijzen ook onze medewerkers.

1/2

2Samen Techniek- en Ontdeklab

 

Bij 2Samen zijn we helemaal van deze tijd en bereiden we kinderen voor op de toekomst. Kinderen kunnen bijvoorbeeld kennismaken met programmeren, 3D-printen, elektronica en mechanica. Sinds 2018 in het 2Samen 'Techniek- en Ontdeklab'. In de kerstvakantie waren de eerste bso groepen hier te gast. Het was een groot succes, daarom brengen we ons lab het komend jaar nog vaker naar de kinderen toe. Lees meer.

1/3

Pagina 1 van 6

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Twitter Social Icon

© 2019 Shape vormgeving ism Kinderopvang 2Samen