WERVEN EN BINDEN

 

Het vinden van personeel was in de hele kinderopvangbranche een enorme uitdaging. Zo ook bij 2Samen. Daarom hebben we onze wervingscampagne uitgebreid en hebben we diverse acties ondernomen om het werken bij 2Samen nóg aantrekkelijker te maken.

Meet & Greets

In informele Meet & Greets op verschillende locaties, konden geïnteresseerden direct de 2Samen-sfeer proeven en laagdrempelig kennismaken. En bij een match: snel een leuke nieuwe baan, zonder ingewikkelde sollicitatieprocedure.

Medewerkers vertellen

Met video’s van onze collega’s die hun persoonlijke verhaal vertellen over hun werk, laten we zien hoe leuk het bij ons is. 

Daarmee hopen we net zulke enthousiaste  collega's aan te trekken! Zoals Dani, die op haar werk meteen haar sloffen aandoet. Of Kelvin, die zijn liefde voor voetbal inzet op de bso.

Een nieuwe uitdaging als zij-instromer of BBL’er

We krijgen bij 2Samen veel vragen over omscholing van mensen die vanuit andere bedrijfstakken bij ons willen komen werken. Daarom zijn we in 2019 verschillende werken-en-leren (BBL-)klassen begonnen en hebben we een traject voor zij-instroom opgezet. Zo’n 50 mensen kwamen af op de informatieavond in oktober en bijna 100 mensen solliciteerden. 

Afwisselender werk in combinatiefuncties

Met name voor de buitenschoolse opvang was het lastig om voldoende nieuwe medewerkers te vinden. Dat komt omdat bso-tijden nu eenmaal geen hele dagen zijn en mensen graag meer uren willen werken. Daarom biedt 2Samen verschillende combinatiecontracten op maat, waarin medewerkers bijvoorbeeld ook op de peuteropvang of in het onderwijs werken. Anderen geven workshops of werken met een specialisatie. Bijvoorbeeld onze eigen 2Samen-sportersgroep, die door het jaar heen activiteiten en evenementen organiseert. 

Dag van de pedagogisch medewerker

Naast het vinden van nieuwe medewerkers, besteden we natuurlijk ook veel aandacht aan onze huidige medewerkers die zich elke dag vol enthousiasme inzetten. De dag van de pedagogisch medewerker is één moment om ze daarvoor te bedanken. In september 2019 ontvingen zij daarom allemaal een duurzaam cadeautje.

Nationale Complimentendag

Om een extra momentje te creëren om onze medewerkers te vertellen hoe blij we met ze zijn, besteedden we aandacht aan Nationale Complimentendag. Alle teams ontvingen van hun leidinggevende een fruitmand vol complimenten én heerlijke appels. Medewerkers van het hoofdkantoor brachten ze bij alle locaties langs. 

Lancering nieuw intranet

De behoefte aan onderlinge communicatie werd bij 2Samen steeds groter. Daarom hebben we in juni ons nieuwe sociale intranet 'Sammie' gelanceerd. Medewerkers kunnen er belangrijk nieuws lezen, inspiratie opdoen en ideeën uitwisselen. Dat bevordert de contacten tussen het hoofdkantoor en de locaties, maar ook tussen locaties en collega's onderling.

Aankondiging nieuw trainingsaanbod

We zijn trots op onze pedagogisch professionals en willen graag dat zij zich continu ontwikkelen. In 2019 is daarom een nieuw trainingsaanbod aangekondigd voor 2020. Met ruimte voor meer professionele én persoonlijke ontwikkeling. 

Samen trainen

Bij gezond bewegen tijdens sportevenementen, hoort natuurlijk ook lekker trainen vooraf. Dat kon bijvoorbeeld in een hardlooptraining die we organiseerden voor medewerkers die namens 2Samen deelnamen aan het hardloopevenement 'Royal Ten'. Ook waren er verschillende bootcamps. Zo moedigen we onze collega's aan om fit te blijven (of te worden)! 
 

Pagina 4 van 6

© 2020 Shape vormgeving ism Kinderopvang 2Samen