• Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Twitter Social Icon

© 2019 Shape vormgeving ism Kinderopvang 2Samen

 

SAMEN GROEIEN MET GOEDE MEDEWERKERS

Bij 2Samen zijn we ervan overtuigd. Als medewerkers zich thuis voelen, zich kunnen ontwikkelen en hun passies kunnen delen, dragen ze optimaal bij aan het plezier en de ontwikkeling van kinderen.

Van je hobby je werk maken: bij 2Samen kan het echt!

Pedagogisch medewerkers krijgen bij 2Samen de ruimte om hun enthousiasme voor hun sport of hobby in hun werk te delen met de kinderen. Zo krijg je bij 2Samen ‘een baan die nooit meer als werken voelt’. Bovendien bieden we kinderen meer afwisselende activiteiten waarin ze kunnen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.  

 

Talenten benutten
Een aantal medewerkers kreeg, naast het werk op hun vaste locatie, structurele uren voor activiteitenafdeling KICKS om hun talenten in te zetten. Zo geeft bso-medewerker, en voormalig wereldkampioen taekwondo, Martin van Straaten nu structureel trainingen op meerdere 2Samen-locaties.

 

Krapte op de arbeidsmarkt. Toch veel vacatures vervuld

 

Met het aantrekken van de economie is goed personeel in de kinderopvang moeilijker te vinden. De implementatie van de Wet IKK en de voorbereidingen op de nieuwe geldende medewerker-kind-ratio voor de babyopvang zorgden wat dat betreft voor extra druk.


Met een intensieve wervingscampagne en laagdrempelige Meet & Greets hebben we veel vacatures gelukkig goed kunnen invullen.

 

En als medewerkers dan voor ons kiezen, dan willen we dat ze zich bij 2Samen net zo thuis voelen als de kinderen én ouders. Daar slagen we goed in!

1/4
 

Sportieve leefstijl medewerkers aanmoedigen op CPC

Niet alleen voor kinderen vinden we een gezonde leefstijl belangrijk. Ook medewerkers moedigen we aan om gezond te bewegen. Zo kon ons personeel  op kosten van 2Samen meedoen met de CPC Business Run en zorgden we voor mooie 2Samen-sportshirts. Maar liefst 50 collega’s maakten daar gebruik van. Dat was gelijk een mooie gelegenheid voor sportieve teambuilding.

1/3
 

Verlagen werkdruk personeel

Uit peilingen van FNV Zorg & Welzijn (2017) blijkt een te hoge werkdruk landelijk een probleem te zijn voor pedagogisch medewerkers. Bij 2Samen hebben we direct een onderzoek gedaan naar de werkdruk op onze locaties. Waar dit nodig was, hebben we maatregelen genomen. Zo krijgen medewerkers meer uren voor werkzaamheden buiten de groep, zijn er aanpassingen gedaan
aan de kindrapportages en zijn er afspraken gemaakt over huishoudelijke taken. Uiteraard blijven we goed monitoren of de maatregelen het gewenste effect hebben.

Training stimuleren beweging in tussenschoolse opvang

 
1/1

Pedagogisch medewerkers en vrijwilligers van de tussenschoolse opvang kregen tips en tricks voor de inzet van laagdrempelige bewegingsspelletjes in de schoolpauze. Leuk om nieuwe inspiratie op te doen en te blijven groeien! Zo hebben we ook bij de tussenschoolse opvang aandacht voor sport en beweging, want stil zitten dat doen de kinderen al genoeg.

1/1
 

Pensioen directeur / Extra personeelsfeest

Na 38 jaar bij 2Samen namen we afscheid van directeur Sander Schrover i.v.m. zijn pensioen. Wat hij graag wilde als afscheidscadeau? Een personeelsfeest om alle medewerkers nog eens extra te waarderen. En dat hebben we gedaan!

1/1

Zoë Kwint-Elkerbout is door de Raad van Toezicht benoemd tot nieuwe Directeur van Kinderopvang 2Samen. Voorheen was ze Rector/ Bestuurder bij het Stedelijk Gymnasium Haarlem. Eind 2018 maakte ze persoonlijk kennis met de medewerkers. Uiteraard kreeg ze bij 2Samen een warm welkom en inmiddels is ze bij ons helemaal thuis.

Nieuwe directeur

1/1
 
 

Cadeau op Dag van de Medewerker

Ook op de dag van de medewerker hadden we aandacht voor de waardering van ons personeel. Alle medewerkers kregen een heerlijk verwenpakket met 2Samen Hamamdoek.

1/1

Aandacht voor onze ‘mannen in de kinderopvang’

 

Mannen in de kinderopvang zijn zeldzaam. Bij 2Samen houden we ze dan ook graag binnen. In een speciale bijeenkomst hebben we aandacht besteed aan wat mannen bij 2Samen belangrijk vinden en hoe we ze extra kunnen ondersteunen in hun werk. Zo voelen ook de mannen zich bij ons helemaal  thuis!

1/4
 

Eindejaarsuitkering voor medewerkers

We zijn er trots op dat we in 2018 een eindejaarsuitkering hebben kunnen uitbetalen. Het is nu eenmaal één van de middelen waarmee waardering kan worden uitgedrukt. Het succes van 2Samen wordt gemaakt door alle medewerkers die zich elke dag weer vol passie voor de kinderen inzetten.

1/1

Pagina 4 van 6