Bijzonder betrokken bij de maatschappij

 

Als maatschappelijke kinderopvang zijn we bijzonder betrokken bij de maatschappij. We zetten daarvoor graag een stapje extra. Bijvoorbeeld met bijzondere projecten die we samen met onze partners organiseren. In 2020 hebben we, naast noodopvang, op allerlei andere manieren een bijdrage geleverd in de coronacrisis.

BIJ DE MAATSCHAPPIJ

Mondkapjes en schorten

In 2020 ontstond een groot tekort aan (medische) hulpmiddelen. Daarom maakten onze medewerkers mondkapjes voor zorginstellingen en de thuiszorg. Ook maakten we schorten voor zorgorganisaties Middin en ’s Heeren Loo en zamelden we bijvoorbeeld babyfoons voor zorg aan coronapatiënten. Zo waren we bijzonder betrokken wanneer er minder kinderen in de opvang waren.

Foto 29-04-21 om 10.49.jpg

BIJ DE MAATSCHAPPIJ

Project ‘Droomkamers’ in de meivakantie

Voor veel Haagse en Westlandse kinderen speelde het leven zich grotendeels online af. Daarom organiseerden we voor de Vakantiepas activiteiten voor thuis die bewust niet online waren. Zo maakten we  ruim 400 bouwpakketten met knutselspulletjes en -materialen zoals lijm en scharen waarmee kinderen hun droomkamer konden ontwerpen. De pakketten werden ook verspreid onder gezinnen die wel een extraatje kunnen gebruiken. Ze waren binnen 5 dagen vergeven! Het resultaat van al die kinderdromen was te bewonderen in een digitale tentoonstelling.

Waardering_edited.png
Samen%20sterk_edited.png

BIJ DE MAATSCHAPPIJ

Goede doel

Elk jaar kiest 2Samen een goed doel waar we op alle locaties geld voor inzamelen. In 2020 deden we dat anders. In Coronatijd kozen we ervoor om meerdere lokale doelen te ondersteunen. Vaak dichtbij onze locaties. Zo zamelden we oude flessen in om kerstlekkernijen te kunnen kopen en uit te delen, maakten we kaarten voor ouderen in de buurt en brachten de kinderen bloemen en cadeautjes bij ouderen van verzorgingshuizen. Ook zamelden we geld in voor bijvoorbeeld de Dierenambulance Den Haag door mokken en broodtrommels met kindertekeningen te verkopen. Elke locatie heeft zo een eigen ‘goede daad’ gedaan in de buurt. Want veel mensen zijn extra eenzaam en veel organisaties, ook de kleinere lokale goede doelen, hebben het moeilijk. Die steken we graag een hart onder de riem.

Lokaal betrokken in Coronatijd.jpg

BIJ DE MAATSCHAPPIJ

Liefde gaat door de maag met ‘soep in de buurt!’

In Escamp is een mooi initiatief ontstaan in samenwerking met SPARK, het samenlevingspark van de wijk. Onze speciale soepkar was een gezond alternatief voor de ijskar. Enkele weken lang maakten onze medewerkers heerlijke soep die in de wijk bij allerlei gezinnen is bezorgd.

BIJ DE MAATSCHAPPIJ

Opvrolijken van ouderen

Veel van onze locaties hebben goede banden met de verzorgingshuizen in de buurt. Ze gingen er regelmatig met de kinderen op bezoek. Toen dat door Corona niet kon, probeerden we toch zoveel mogelijk voor de ouderen te doen om hen op te vrolijken of steun te bieden. Druk zwaaien van een afstandje, bossen met bloemen afgeven, tekeningen en knutselwerkjes brengen en steunbetuigingen schrijven voor het zorgpersoneel met stoepkrijt.

 

BIJ DE MAATSCHAPPIJ

Andere kleine initiatieven

We hebben onze collega’s aangemoedigd om vrijwilligerswerk te doen als er even minder werk was. Daar hebben zij massaal gehoor aan gegeven. Zo hebben medewerkers zich aangemeld bij verschillende instanties voor het verlenen van hulp (zoals bijv. het Rode Kruis), deden ze boodschappen voor mensen in de buurt en hielpen we op plekken waar er een vrijwilligerstekort was. 

Met%20aandacht_edited.png
Dankuwel_edited.png
Button maatschappij.png

Pagina 4 van 6