top of page

KIND EN OUDER

Ons pedagogisch beleid is de basis van al ons handelen. We hebben het in 2022 weer helemaal van deze tijd gemaakt vanuit ‘Wij zien jou’ en de waarden 'Vertrouwen, Verrijken en Verbinden'. Want dat is wat we bij 2Samen doen.

Visie als belofte aan kinderen 

Onze visie hebben wij herschreven als belofte aan kinderen, met "wij zien jou” als uitgangspunt. Zo is nog duidelijker waar we het bij 2Samen echt voor doen! 

 
Wij zien jou! 
 

Wij willen jou echt leren kennen. Op allerlei manieren laat je ons weten wat je nodig hebt. Daar staan we voor open en sluiten we op aan. Dat doen we met een positieve blik en door achter gedrag te kijken. 

In een rijke, veilige en liefdevolle omgeving dagen we je uit om spelenderwijs de wereld te ontdekken. Op jouw manier en in je eigen tempo. Samen gaan we op zoek naar wat je leuk en interessant vindt en waar je energie van krijgt. Zo leer je steeds weer nieuwe dingen en ontdek je jouw talenten. 

 

Van en met elkaar leren, gaat bij ons vaak vanzelf. Want met de andere kinderen oefen je veel. Voor nu en voor later. We doen het niet alleen, maar samen met je ouders, met school en alle mensen om jou heen die belangrijk zijn voor jouw toekomst. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor jou en de wereld waarin je opgroeit. 

Dit is onze belofte aan jou! 

Kinderen en ouders bepalen mee 

Bij het vaststellen van onze nieuwe Koers vergaten we uiteraard de ouders en kinderen niet. Directeur Zoë Kwint ging met kinderen in gesprek over wat zij belangrijk vinden. Kinderen leren zo mee te denken en dat zij echt invloed hebben op hun omgeving. 
 
Met ouders hielden we -vanwege de coronapandemie- een digitale sessie waarin zij meedachten over 2Samen en onze maatschappelijke opdracht. Alle input is verwerkt in onze koers voor de komende jaren. 

Werving kinderen

Ouders werkten graag mee aan wervingsfilmpjes voor onze locaties. Dit filmpje geeft een mooi inkijkje in het werk op onze locatie 2Koninkjes.

Officieel ‘gezonde kinderopvang’ 

Sinds 2022 zijn we officieel ‘Gezonde Kinderopvang’. Dat betekent onder andere dat we opgeleide coaches Gezonde Kinderopvang in dienst hebben en een gezonde leefstijl - ook volgens de richtlijnen van de organisatie Gezonde Kinderopvang - écht onderdeel maken van ons dagelijkse werk. 

gezonde voeding

Webinars voor ouders  

webinars voor ouders

Steeds vaker bieden we informatieve sessies op ons hoofdkantoor en webinars voor onze klanten. Enkele voorbeelden zijn de gratis webinars 'Leesplezier bij kinderen' en ‘Omgaan met emoties bij jonge kinderen’. Ouders waren heel positief. We gaan dan ook vaker kennis delen, want opvoeden doen we samen. 

Nieuwe en gerenoveerde locaties 

Bij 2Samen investeren we opbrengsten in de kwaliteit van onze opvang: frisse kindercentra met mooie uitruimtes. Ook zoeken we steeds nieuwe locaties om kwalitatieve kinderopvang in zoveel mogelijk wijken aan te bieden. In 2022 hebben we veel gebouwd, verbouwd en voorzagen we meerdere locaties van prachtige buitenruimtes en natuurtuinen. Zo bieden we een plek waar kinderen en ouders thuis zijn. Wij zien jou!

Nieuwe locatie 2Speurneuzen 

In januari 2022 hebben wij een nieuwe BSO locatie 2Speurneuzen geopend aan de ’s-Gravenzandelaan in Den Haag. We werken nauw samen met basisschool Cosmicus. Ook kinderen van de nabijgelegen basisschool Prinsehaghe zijn er welkom.

Tijdelijke locatie Wondersteboven 

Eind november 2022 is onze locatie Wondersteboven verhuisd naar een tijdelijke locatie in de Laurens Reaelstraat in Den Haag. Dit in afwachting van de nieuwbouw.

Tijdelijke locatie 2Zeppelins

Na een brand in 2021 in onze locatie bij Scouting Polanen in Monster was het een hele uitdaging om steeds weer (tijdelijk) onderkomen te vinden. Dankzij onze partners is dat gelukt. Eerst bij ’s Heeren Loo tot de zomer van 2022. Daarna schoot de Eerste Westlandse Montessorischool te hulp.

Nieuwbouw KC Diamant is gestart

Na jaren van voorbereidingen is dan eindelijk de nieuwbouw van ‘KC Diamant’ van start gegaan in Mariahoeve. We hebben hier een samenwerkingsverband met basisschool RKBS De Vuurvlinder en ‘t Vlindertje van JongLeren. De nieuwbouw komt tegen het gebouw van het Diamant College, waarmee we ook in toenemende mate de samenwerking aangaan. Op 9 november is symbolisch de eerste steen ingemetseld.

Opening Diamant Oekraïneschool in Mariahoeve 

In de Diamant Oekraïneschool bieden we onderwijs en kinderopvang aan zo’n 70 Oekraïense kinderen tussen 2 en 13 jaar oud. We werken hierin nauw samen met basisschool RKBS De Vuurvlinder en ’t Vlindertje van JongLeren. Zie ook de pagina Partners.

Renovatie 2Sprong 

GROEP 2.png

Onze locatie 2Sprong heeft een totale renovatie gehad in de zomer van 2022. Alles is in oude glorie hersteld en het pand voldoet weer aan alle moderne eisen voor kinderopvang. Ook de tuin is weer helemaal mooi opgeknapt.

2Piraten Oekraïne kleuterklasje 

Bij de locatie 2Piraten in het Statenkwartier is in het voorjaar van 2022 een kleuterklasje met Oekraïense kinderen van start gegaan. Wij werken hier succesvol samen met de Duinoordschool.

Extra gebouw 2Kameleons 

Bij BSO 2Kameleons is samen met school een extra, tijdelijk gebouw gerealiseerd. De school kampte met ruimtegebrek en ook wij wilden graag een mooie ruimte voor de BSO realiseren.

Nieuwbouw BSO 2Hoek 

Bij de BSO van 2Hoek is eindelijk de kogel door de kerk voor de Toermalijnschool. Deze school wacht al ruim 14 jaar op nieuwbouw. Op 29 augustus 2022 was de ondertekening van de overeenkomst door alle betrokken partijen. De sloop van het oude pand is inmiddels ingang gezet.

Nieuwe locatie 2Waterlelies 

Op 1 april 2022 opende in het Wateringse Veld onze nieuwe locatie 2Waterlelies, in de dependance van Montessorischool de Waterlelie. Het is een mooie locatie geworden met een prachtige natuurtuin.

Nieuwe buitenruimte 2Zonnetjes 

Bso 2Zonnetjes kreeg, in samenwerking met basisschool de Vliermeent, een ruimere, groenere en uitdagendere buitenruimte.

Nieuwe buitenruimte 2Zwanen

Ook 2Zwanen kreeg een prachtige nieuwe natuurtuin. Deze 1000 m² grote tuin is voor veel ouders een verrassing achter ons pand in Ypenburg en biedt volop groene speelruimte.

ZOEM bikes 

In onze nieuwe ZOEM bikes is het zien en gezien worden! 2Hindes kreeg als eerste locatie een paar gloednieuwe duurzame bakfietsen! We kunnen er veilig mee op stap! Lekker naar het strand, het park, de bibliotheek, musea … alles is mogelijk. 

Activiteiten bij onze locaties

KICKS cmyk 2 - tekst.png

Onze afdeling KICKS biedt een gevarieerd en ontwikkelingsgericht programma op onze locaties. Het pedagogisch activiteitenaanbod sluit aan bij de

wensen van kinderen, locaties en ouders. Bijzonder was bijvoorbeeld het Muzikantjes-programma, waarin kinderen aantal maanden konden kennismaken met het bespelen van een muziekinstrument. Ook in het kinderdagverblijf was er aandacht voor muziek met onze Babyconcerten.

Maar er gebeurde nog veel meer bij KICKS. Enkele voorbeelden:
 

Kampen in elke vakantie

In 2022 hebben we onze kampen uitgebreid. Naast een tweede week zomerkamp

organiseerden we ook een winterkamp en meerdere kampdagen in de overige

schoolvakanties. Zo geven we zoveel mogelijk kinderen een te gekke kampervaring. Een vast team aangevuld met medewerkers van de deelnemende locaties zorgt inmiddels in iedere schoolvakantie voor een uitdagend kampprogramma.

Pagina 2 van 5

.png
bottom of page