top of page
KICKS; KDV EN BSO

MEDEWERKERS

Wervingsactie om personeelstekort aan te pakken 

Het personeelstekort was misschien wel de grootste uitdaging van 2022. Daarom zetten we alles op alles om medewerkers te waarderen en nieuwe medewerkers te werven met een uitgebreide campagne. 

In een grootschalige online wervingscampagne vertelden onze medewerkers waarom zij gelukkig zijn bij 2Samen.

 

Ook organiseerden we verschillende meet-en-greet-avonden en maakten aparte video’s voor bijzondere vacatures.

Daarnaast verbeterden we ons wervingsproces aan de achterkant dankzij onze Recruiter, twee medewerkers Werving en een groep Unitmanagers die de eerste matchgesprekken voeren met kandidaten. Gelukkig weten sollicitanten ons goed te vinden! 

2Samen tram

Onze kleurrijke blikvanger op lijn 1 is in 2022 helemaal gericht op het werven van nieuwe medewerkers.

Waardering 

Onze medewerkers zijn ons grootste goed. Zij zorgen ervoor dat de kinderen zich bij ons thuis voelen. Hoewel het belangrijk is om goede nieuwe medewerkers te werven, is het nog meer van belang om onze medewerkers te laten weten hoeveel we hen waarderen. Daarom waren er in 2022 verschillende initiatieven. De belangrijkste beschrijven we hieronder. 

Ontwikkelacademie 

Met onze eigen ontwikkelacademie bieden we onze medewerkers meer inzicht in ons steeds rijkere cursus- en opleidingsaanbod. Zo kunnen collega's zich in hun werk blijven ontwikkelen en vooral ook doen waar hun talent ligt. 

Extra gratificatie 

Gezien alle bijzondere omstandigheden besloten we onze medewerkers een extra gratificatie van € 500,- netto te geven als waardering voor hun harde werk en flexibiliteit.

Bijeenkomsten slim omgaan met geld  

In de interactieve, informatieve bijeenkomst “Slim omgaan met geld” voor onze medewerkers, gaf een adviseur van de gemeente Den Haag veel praktische tips. Zo zorgen we bijvoorbeeld dat medewerkers geen toeslagen of subsidies mislopen. Maar ook dat zij grip krijgen op hun inkomsten en uitgaven, beter op energie kunnen besparen, of gezond(er) koken voor minder geld. Op allerlei manieren proberen we medewerkers bij te staan wanneer zij geldzorgen hebben. 

Mantelzorgvriendelijk beleid 

Eén op de vier werknemers heeft extra zorgtaken in privétijd. Daarom zetten we ons in voor een gezonde werk-privébalans en een mantelzorgvriendelijk beleid. We organiseerden samen met Gemeente Den Haag interactieve webinars, waarin leidinggevenden handvatten kregen voor het (h)erkennen en ondersteunen van mantelzorgers in het team. Tijdens de webinar voor medewerkers werden er knelpunten en oplossingen besproken en was er ruimte om het gesprek met andere mantelzorgers aan te gaan. 

Oog voor vitaliteit  

We hadden in 2022 veel aandacht voor de gezondheid van onze medewerkers. Zo boden we bijvoorbeeld dagelijks vers fruit op locaties: ook voor onze collega's.

Verzuim en duurzame inzetbaarheid

Aandacht voor duurzame inzetbaarheid, voorkomen van uitval en verlagen van verzuim (waar mogelijk) was een belangrijk thema.

Uitgangspunten waren: meer zelf de regie nemen en anders in gesprek gaan met elkaar over je eigen inzetbaarheid. Waardering, zingeving, doen wat je leuk vindt en het inzetten van je talent hangen daarmee samen. Maar ook werkdruk, stress, arbeidsomstandigheden en een gezonde werk-privé-balans. We proberen steeds samen te kijken wat er nodig en mogelijk is om zo goed en gezond mogelijk te (blijven) functioneren. Ook wanneer uitvalt dreigt of al aan de orde is. Dat vraagt iets van de werkgever en werknemer. 

We zijn in onze aanpak bijgestaan door Falke & Verbaan. Er zijn bijvoorbeeld sessies georganiseerd met alle medewerkers en er is een nieuwe bedrijfsarts aangenomen. We zagen een daling van ruim 4% in het verzuim van januari 2022 t/m januari 2023.

Week van de Gezonde Kinderopvang

Ook organiseerden we een eigen 'Week van de Gezonde Kinderopvang'. Elke locatie kreeg een set hoepels en toegang tot een hoelahoepcursus. Leuk voor de kinderen, maar juist ook voor medewerkers. Want juist als je het druk hebt, is het goed om je pauzes te nemen en even lekker te bewegen. Zo konden medewerkers de uitdaging aan in een ‘Hoelahoep Challenge’. Enthousiasme werkt aanstekelijk, zo bleek maar weer.   

Eindelijk weer een personeelsfeest 

Een DJ, heerlijke hapjes, een live band én een cocktailbar: het personeelsfeest van 2Samen is terug van weggeweest en was een groot succes! Met meer dan 500 aanwezigen zat de sfeer er goed in. Hieronder een kleine sfeerimpressie:

Talentendagen

Bij 2Samen leiden we al enkele jaren medewerkers op tot kindertalentenfluisteraars. Voor onze vijfde Talentendag nodigden we ook onze collega’s uit het onderwijs én ouders uit om mee te doen. Dat zorgde voor veel positieve reacties en maakte onze Talentendagen nog succesvoller.  

Een kindertalentenfluistaar helpt mensen om hun talenten te benoemen en bewust om te gaan met de valkuilen die daarbij horen. Zo kijken we achter gedrag en zien we het beste in elkaar. 'Wij zien jou', is niet voor niets de kern van ons pedagogisch huis/ ons beleid 

Yagmur, pedagogisch medewerker 2Schuiten: 
“Mijn eigen werk voelt niet als werken! Van 8.30 tot 11.30 uur ben ik in een flow op de peuterspeelzaal. Al die reacties van kinderen. Allemaal anders. Juist die uitdaging vind ik leuk!” 

Angela, ouder bij 2Schuiten in Wateringse Veld: 

”Ik vind het hartstikke leuk om een inkijkje te krijgen in de opvang 2Schuiten. En ook om dit toe te passen in het gezin: mijn dochter de juiste complimenten geven, mensen meer in hun kracht zetten én dat ook in mijn werk als HR-manager.”  
 

Schrijver en spreker Luk Dewulf nam ons mee in de wereld van talent! Want iedereen heeft het, je moet het alleen leren herkennen en op de juiste manier weten te benutten. Talent gaat niet over het uitblinken maar over elke activiteit die vanzelf gaat en die voldoening oplevert. Dat gunnen we ieder kind en iedere medewerker in onze kinderopvang.

Pagina 3 van 5

Footer wij zijn jou.png
bottom of page