top of page
KICKS; KDV EN BSO
ouders
Verbinden met ouders doen we in alle lagen van onze organisatie. Bij het brengen en halen van de kinderen, via de ouderapp, tevredenheidsonderzoeken en natuurlijk via de Oudercommissies en Klantenraad. Met zoveel mogelijk input proberen onze dienstverlening zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van ouders (en de kinderen natuurlijk).

Hoge klanttevredenheid

We vinden het belangrijk om de tevredenheid van onze klanten regelmatig te onderzoeken. Zo kunnen we onze dienstverlening blijven verbeteren en optimaal aansluiten bij specifieke behoeften in elke wijk.

 

Gemiddeld geven onze klanten de opvang van hun kind een 8,1. Dit is een resultaat om trots op te zijn! 1.427 respondenten hebben de enquête ingevuld. .

Webinars voor ouders

Ook in 2023 organiseerden we webinars voor ouders. Meerdere locaties verzorgden online bijeenkomsten over kinderen en digitale media, waarin antwoord werd gegeven op vragen als: Hoeveel schermtijd is gezond? Welke apps zijn geschikt voor peuter/kleuters? Is online spelen eigenlijk wel verstandig en leert mijn kind er iets van?

 

Ook konden alle 2Samen-ouders deelnemen aan het webinar ‘Alle ballen in de lucht’. Pedagoog Sijgje Grunbauer liet ouders op basis van praktische stappen ervaren hoe ze kunnen afrekenen met het gevoel dat alles tegelijk moet gebeuren. Want als (hard) werkende ouder is het een hele uitdaging om werk, gezin, relatie, huishouden, sport en je sociaal leven te combineren. En dan komt ‘tijd voor jezelf’ meestal niet echt in dit rijtje voor… We hopen ouders met dit soort bijeenkomsten een steuntje in de rug te geven.

ouders.jpg

Toegankelijke en betaalbare kinderopvang

Onze tarieven verhoogden we per 1 januari 2023 minimaal. De meeste ouders gingen netto zelfs minder betalen. Diverse andere kinderopvangorganisaties voerden in de loop van het jaar nog tussentijdse prijsstijgingen door. Daardoor gingen tienduizenden ouders in Nederland meer betalen voor de opvang van hun kinderen.  Bij 2Samen was dat nadrukkelijk niet het geval. Als maatschappelijke kinderopvangorganisatie blijven wij ons bewust inzetten voor toegankelijke en dus ook betaalbare kinderopvang. 

Klantenraad betrokken

We vinden het erg belangrijk om het advies van onze klanten in te winnen, onder andere bij tariefwijzigingen en veranderingen in ons aanbod. De Klantenraad stellen wij dan ook altijd in de gelegenheid om te adviseren bij belangrijke wijzigingen. Zo gaf de Klantenraad een positief advies over onze tarieven in 2023.

Variatie in het aanbod

Ouders kunnen tussen allerlei opvangpakketten kiezen. In 2023 is het productaanbod vrijwel gelijk gebleven aan voorgaand jaar, ondanks bijvoorbeeld de uitdagingen om voldoende personeel aan te nemen.  Bovendien boden we op steeds meer locaties bijvoorbeeld ruimere openingstijden aan.

2Samen onderschrijft manifest ‘Fix de kinderopvang’

Op dinsdag 9 mei overhandigde WOMEN Inc. namens tientallen organisaties, waaronder 2Samen,  het manifest 'Fix de kinderopvang' aan de leden van de Tweede Kamercommissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In het manifest riepen we de politiek gezamenlijk op om vaart te maken met de invoering van het nieuwe kinderopvangstelsel en ervoor te zorgen dat dit gratis, goed, zonder gedoe en voor alle kinderen én ouders is. Het was een reactie op de bekendmaking van kabinet om de plannen voor zo goed als gratis kinderopvang uit te stellen.

manifest fix.jpg

Pagina 3 van 5

bottom of page